PRODUCT CARE

PRODUCT CARE 

Wil jij jouw items ook het liefst zo lang mogelijk mooi houden? Wij geven jou graag advies over hoe om te gaan met de verschillende materialen waar wij gebruik van maken.

Wij vinden het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief goede, maar ook bij het product passende materialen. Zo verwerken wij vaak wol, viscose en katoen in onze items. Daarnaast worden veel van onze items gemaakt in Italië en India. Hier hoort ook de passende verzorging bij. Lees onderstaande informatie dus goed door na aankoop van onze items <3.

Ga ten alle tijden uit van het waslabel dat in het product staat. Onderstaande informatie is slechts een voorbeeld advies.

Algemene informatie

 

Over het algemeen raden wij aan om onze producten niet warmer dan 30 graden te wassen en aan de lucht te laten drogen. Daarnaast zijn de producten het best gebaat bij een handwas. Heb je een heel felgekleurd item gekocht? Was deze dan ook de eerste keer apart van andere kledingstukken.

 

Heb jij een gebreid product gekocht? Kijk dan uit dat je nergens achter blijft haken. Is er toch een lus in jouw geliefde item gekomen? Dan kun je deze gelukkig gemakkelijk weer terugsteken zodat de lus aan de binnenkant komt en niet meer zichtbaar is.

 

Zorg ook dat het kledingstuk goed past. Over het algemeen vallen onze items wat kleiner uit. Bekijk dus goed het maatadvies wat bij de producten staat, of stuur ons even een mailtje. Op deze manier zorg je ook dat het item zo lang mogelijk meegaat (te klein of te groot = risico op scheuren).

 

Bij producten waarin elastiek is verwerkt (zoals onze welbekende mykonos skirt) adviseren wij om bij het aantrekken van zo een item niet hard aan het elastiek te trekken. Hierdoor kan het elastiek namelijk verzwakken en uit vorm raken.

 

Verzorging & was instructies

 

✰Wol geeft kleding een mooie uitstraling maar biedt ook lekker veel warmte! Daarnaast kan kleding gemaakt van wol door zijn goede eigenschappen wel 100 jaar meegaan. Als je gevoelig bent voor wol (dit snel kriebelt) raden we aan het item bij ontvangst meteen even te wassen. Wol moet altijd in koud water worden gewassen. Dit betekent dat items met wol absoluut niet op temperaturen hoger dan 30 graden mogen worden gewassen of gedroogd. Ook is wol gevoelig voor vervorming. Stop het daarom nooit in een wasprogramma met veel toeren. Wol moet daarom ook altijd plat worden gedroogd. Hang een item met wol dus niet zomaar aan een kledinghaak. Het is normaal dat wol na verloop van tijd kan gaan pillen of pluizen, dit is een natuurlijk verschijnsel. Je kunt hiervoor een pilapparaatje gebruiken om dit te onderhouden. Je kunt dit proces zo veel mogelijk voorkomen door het item niet vaak te wassen en weinig wrijving te veroorzaken (met bijvoorbeeld tasjes).

 

✰Viscose is een natuurlijk materiaal dat ook wel kunstzijde wordt genoemd. Dat komt doordat dit een mooie soepel vallende en zachte stof is. Het is luchtig en daarom erg comfortabel. Viscose is een flexibele stof. Was items met viscose daarom ook nooit warmer dan 30 graden en gebruik geen hoge toeren. Het beste is om viscose met de hand te wassen. Is het item toch gekrompen? Je kunt deze dan gemakkelijk weer in de originele vorm krijgen door het item opnieuw te wassen zodat de vezels weer loskomen. Vervolgens moet je het item goed strijken. Items van viscose mogelijk absoluut niet in de droger! De hoge temperaturen en snelle toeren kunnen voor krimping en kreuken zorgen.

 

✰Katoen is een heerlijke luchtige stof en staat bekend om zijn bestendigheid en levensduur. Het heeft over het algemeen geen speciale verzorging nodig. Katoen is wel gevoelig voor verkleuring. Was dus altijd met de juiste kleuren en hang katoenen producten niet in direct zonlicht. Katoen mag gewoon in de wasmachine en kan tegen hogere temperaturen. Was je jouw katoenen item voor de eerste keer? Dan kan deze wel wat gaan krimpen. Zorg daarom voor een lage temperatuur en kijk of het item hier goed op reageert.

 

Let op: sommige producten mogen helemaal niet in de wasmachine, zoals bikini’s! Lees dus altijd ook het waslabel aan de binnenkant van het item.